Monday, July 26, 2010

SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA UMNO SELANGOR,

Kapar
Siri Road Show SSDE akan menggempur kubu Sahak Gobek di Ijok malam ini dalam usaha menukar ianya agar menjadi kubur Sahak Gobek dalam pru akan datang.

Selain di Ijok, satu lagi ceramah SSDE akan diadakan di Kapar.

Saya menyeru kepada kawan-kawan yang di luar sana agar anda datang dan dengar sendiri apa yang dikatakan oleh para-para penceramah.

Percayalah cakap saya, ceramah SSDE ini lain dari ceramah-ceramah UMNO atau BN yang anda pernah dengar selama ini.

Wow !!! Gelombang SSDE Melanda Selangor.


Sepanjang saya mengikuti ceramah-ceramah anjuran BN atau UMNO, malam tadi adalah kali pertama saya dapat rasa ada satu aura yang lain. Kebiasaannya ceramah-ceramah mereka membosankan, tetapi malam tadi lain macam rasanya.

Setibanya saya ke kawasan berhampiran tapak ceramah kelainan sudah dapat dirasai. Pertama sekali adalah kerana lalulintas yang perlahan untuk ke tempat ceramah di Pandamaran yang terletak dalam dun Pelabuhan Klang. Kedua, kelihatan kenderaan yang banyak diletak di kiri kanan jalan sebelum sampai ke tempat ceramah. Perkara-perkara ini bukan menjadi kebiasaan dalam majlis-majlis ceramah anjuran BN atau UMNO.
Dalam hati terasa seperti nak pergi dengar ceramah PAS pula rasanya. Saya sendiri pun terpaksa meletak kenderaan agak jauh dari tempat ceramah dan terpaksa berjalan kaki untuk sampai ke sana. Sebiji sama nak pergi dengar ceramah PAS.
Ketiga, bila melihat petugas-petugas berada di tepi jalan memegang lampu picit bagi melancarkan kesesakan lalulintas. Kemudian ada pula anak-anak muda di tepi jalan mengedarkan risalah-risalah tentang kebaculan dan kemunafikan kerajaan pak-khatan rakyat Selangor kepada pengguna-pengguna jalan raya yang melalui kawasan tersebut.Perkara ini tidak pernah saya lihat berlaku dalam ceramah-ceramah UMNO atau BN, tetapi ianya perkara biasa bagi PAS atau PKR.
Kemudian ada pula peniaga-peniaga yang membuka gerai menjual makanan dan minuman. Kebiasaannya gerai-gerai hanya wujud dalam ceramah PAS dan PKR. Di sini ada sedikit perbezaan kerana ditapak ceramah BN malam tadi tidak terdapat gerai-gerai yang menjual ubat kuat atau ubat tenaga batin yang kebiasaanya sinonim dengan majlis-majlis ceramah PAS atau Harakah.

Kemudian lagi, sistem pembesar suara yang menggunakan corong membuatkan ceramah dapat didengar dari jarak yang jauh dan jelas. Dari tempat saya letak kereta lagi saya sudah boleh dengar dengan jelas suara Ezam membalun Mahfuz Omar berhubung dengan akhbar Washington Post yang dikaitkan dengan Anwar baru-baru ini.

Cara Ezam menyampaikan ceramah malam tadi saya terbayangkan Ezam yang saya pernah lihat sewaktu kemuncak zaman reformasi 10 tahun lepas. Sungguh bertenaga dan balunnya maksimum. Setakat cicak-cicak mengkarung atau pendekar tempang seperti Nik Nazmi Mata Sepet Sebelah atau Amiruddin Shaari Otak Bergegar (perasuah pasir) nak lawan Ezam tak payahlah. Mereka masih jauh lagi ketinggalan, kalau kencing pun masih lagi berbuih maka bolehlah lupakan hasrat nak berlawan dengan Ezam.
Secara jelas malam tadi Ezam memberitahu bahawa Wan Azizah sendiri yang menyatakan kepadanya tentang perangai buruk Anwar. Perkara itu dinyatakan selepas Azizah tidak tahan lagi dengan perangai buruk Anwar yang masih melakukan kerja sondol-menyondol walaupun selepas keluar dari penjara.

Bermula dari situ, Ezam mula berpatah arang berkerat rotan dengan Anwar. Beliau merasakan perjuangannya selama enam tahun memperjuangkan Anwar hanya sia-sia sahaja. Ini kerana pada masa itu beliau belum tahu tentang tabiat luar tabie Anwar.

Setelah mengetahuinya dari mulut isteri Anwar sendiri ,maka Ezam terpaksa mengambil satu keputusan yang amat berat dalam hidupnya demi prinsipnya yang tidak mahu bersengkongkol dengan seorang peliwat.

Ezam juga memberitahu bagaimana Saiful Bukhari berjumpa dengannya dan beliau cuba mengaturkan Saiful untuk berjumpa dengan empat orang ulama PAS. Sesiapa yang ingin mengetahui secara lanjut cerita ini boleh datang mendengarnya sendiri dari mulut Ezam di 15 lagi lokasi ceramah SSDE yang akan diadakan sebelum menjelang Ramadhan ini.

Apabila Ezam menyertai UMNO , juak-juak PKR mula menuduhnya sebagai pelacur politik. Kononnya beliau mendapat 2 juta untuk menyertai UMNO. Ezam bersumpah dengan nama Allah bahawa tiada satu sen pun yang diterimanya apabila menyertai UMNO.

Azmin Ali juga turut tidak terlepas dari serangan Ezam malam tadi. Secara jelas Ezam memberitahu yang Azmin seorang lelaki yang dayus. Pada pandangan saya (rbf) saya dapat menyimpulkan maksud dayus yang dikatakan oleh Ezam ialah berkenaan dengan perkongsian isteri (Shamsidar) antara Azmin dan Anwar. Azmin tidak layak menjadi MB Selangor kata Ezam. Banyak lagi cerita-cerita menarik yang dinyatakan oleh Ezam malam tadi dan yang tidak pernah kita dengar dari mulutnya selama ini. Oleh itu saya merasakan lebih baik anda datang dan dengar sendiri di telinga anda di 15 lagi lokasi ceramah SSDE.
Selesai Ezam menyampaikan ceramah giliran Pengerusi BN Klang,Datuk The Kim Poo pula menyampaikan ceramah. Beliau menceritakan bagaimana Ronnie Liu menipu penduduk setinggan di Jalan Papan Pandamaran. Ada di kalangan perempuan-perempuan tua cina yang mengamuk dan tunjuk tangan tepat di atas muka Ronnie kerana sikapnya yang suka menipu.

Banyak projek-projek kerajaan pusat yang dijalankan di Pandamaran yang kemudiannya Ronnie datang dan mengaku projek itu dilakukan olehnya. Walaupun agak pelat sedikit tetapi Datuk Teh menyampaikan ucapannya dalam bahasa Malaysia sepenuhnya. Beliau faham yang majoriti orang yang hadir mendengar ceramah adalah bangsa melayu dan tempat ceramah juga di kawasan melayu. Ini berbeza dengan sikap seorang dajal akhir zaman yang menyampaikan ceramah dalam bahasa inggeris ketika berceramah di kampung melayu juga di Klang sepertimana yang pernah saya laporkan beberapa bulan lepas di sini .
Selesai Datuk Teh, tiba pula giliran exco Pemuda Umno Pusat iaitu saudara Lokman Nor Adam menyampaikan ucapan. Secara jujur saya katakan, pujian 5 bintang wajar diberikan kepada saudara Lokman yang menyampaikan ceramah begitu berkualiti sekali. Beliau bercakap dalam bahasa yang mudah difahami dan menjelaskan segalanya-galanya. Isu Apco, penyundalan di Selangor, PAS, PKR,liwat dan beberapa perkara lagi. Senang cerita semua ada dan cukup rasanya.

Saya amat terkejut apabila Lokman menceritakan pengalaman beliau semasa dalam ISA bersama anak Nik Aziz yang ditahan kerana KMM dan beberapa tahanan lain yang ditahan kerana JI. Lokman memberitahu bagaimana mereka –mereka yang ditahan kerana aktiviti keganasan dan yang taksub dengan Nik Aziz serta Hj.Hadi merancang untuk mengebom kilang arak di Shah Alam.

Kata mereka kerana kilang arak tersebutlah yang membuatkan runtuhnya akhlak rakyat Malaysia. Tetapi kini , sejak 2008 hingga kini apabila kerajaan campuran PKR serta PAS berkuasa di Selangor sudah dua kali kilang arak berkenaan memperbaharui lesen mereka tanpa sebarang masalah.

Sepatutnya inilah masa terbaik yang ada dan perlu digunakan oleh PAS untuk menutup kilang arak berkenaan. Hajat tersebut sudah lama PAS pendam, tetapi apabila ada peluang mereka tidak menggunakannya.

Mengikut Lokman sewaktu beliau pernah berceramah bersama Mat Sabu satu ketika dahulu, Mat Sabu pernah berkata jika mereka berjaya bentuk kerajaan malam ini maka esok pagi sebelum ayam berkokok lagi PAS akan tutup semua pusat-pusat hiburan. “Itu dulu Man, dulu lain sekarang lain, dulu tak dapat duit, sekarang lim guan eng sudah suap duit ke mulut”.

Lokman juga menceritakan bagaimana Wan Azizah 'menutuh' Anwar dalam bilik di Hotel Quality Shah Alam di depan beberapa ahli parlimen PKR sebaik sahaja Saiful membuat laporan polis.

Diringkas cerita, banyak cerita-cerita menarik dan info terkini yang boleh didapati dalam siri Road Show SSDE. Saya cadangkan anda pergilah dengar sendiri. Percayalah cakap saya, ceramah SSDE ini memang lain dari yang lain. Tak percaya ? Datang dengar sendiri.

Serangan-serangan yang dilakukan dalam ceramah sungguh menggerunkan, tidak lagi seperti dulu yang mana bila mula saja berceramah cerita pasal pembangunan hingga ke akhir ceramah.

Sekalung tahniah kepada UMNO Selangor kerana berani membuat perubahan dan mula bertindak sebagai pembangkang. Semoga momentum ini berkekalan sehingga ke pru akan datang.

8 comments

No comments:

KIRIM PESANAN ANDANama
Alamat Email
Perkara
Mesej
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]