Thursday, August 19, 2010

MESTI BACA PUNYA : DAP TIDAK TELUS PADA PENYOKONG MEREKA.

Berdasarkan perjuangan itu ahli DAP Selangor, Tee Boon Hock dipecat daripada parti itu pada 31 Julai lalu atas kesalahan menggunakan kepala surat dan cap rasmi Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Penyelidikan dan Kajian Selangor, Ronnie Liu.Boon Hock yang juga Ahli Majlis Perbandaran Klang ( MPK) didakwa telah menggunakan kepala surat tersebut untuk mendapatkan sokongan kepada kroni dan anggota keluarganya bagi memperoleh kontrak pihak berkuasa tempatan (PBT) berkenaan.

Kes ini tiba-tiba muncul dan terus mendapat perhatian pelbagai pihak termasuk Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang kemudiannya mengumumkan Boon Hock turut dipecat sebagai ahli MPK kerana ada asas bahawa salah laku guna kuasa itu terjadi.

Susulan itu Ronnie yang juga ahli DAP telah dipanggil memberi keterangan pada mesyuarat jawatankuasa disiplin DAP yang dipengerusikan oleh Tan Kok Wai pada minggu lalu. Ini kerana Ronnie juga dilihat turut bertanggungjawab dalam isu itu berikutan Boon Hock pernah menjadi pembantu khas beliau mulai Mac 2008 hingga 18 November 2009.

Namun di akhir mesyuarat, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pandamaran itu hanya diberi amaran keras oleh Kok Wai. Ronnie diingatkan supaya bertanggungjawab untuk memastikan ketelusan dan urus tadbir yang baik dalam kalangan kakitangannya.

ULASAN - Dalam DAP collie juga salah, tauke selalu betul? Benarkah ini yang dimahukan oleh ahli-ahli DAP.Hanya amaran keras sahaja. Sikap double standard DAP kepada ahli mereka.Malah tindakan ini juga mendapat sokongan dari MB Selangor.

No comments:

KIRIM PESANAN ANDANama
Alamat Email
Perkara
Mesej
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]