Saturday, September 25, 2010

AIR OH AIR DI PULAU PINANG.

GEMPAR !! PENDEDAHAN 1 ! Jatuhnya Maruah Lim Guan Eng Sebagai Ketua Menteri & Akauntan Bertauliah.


Dr Novandri Hasan Basri

Pembaziran air yang teruk atau pengurusan Lim Guan Eng DAP yang teruk?

Kesalahan rakyat Pulau Pinang atau kesalahan Lim Guan Eng sebagai pengerusi Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang?

Inilah persoalan yang perlu kita fikirkan apabila merujuk kepada tindakan Lim Guan Eng menaikkan tarif air di Pulau Pinang. Kita boleh baca penjelasan lidah biawak di dalam media perdana dan web portal.

Tetapi tidak ada satu pun penjelasan beliau yang benar-benar solid dan langung tidak menyakinkan. Lim Guan Eng adalah Akauntan bertauliah tetapi statistik dan pengiraan yang dihebahkan tidak menyeluruh dan rakyat Pulau Pinang pula yang dituduh kaki pembazir air!

Apakah beliau ingat rakyat Pulau Pinang dan percaya bulat-bulat kepada penjelasan Guan Eng?

Mungkin selama ini kita tidak memikirkannya tetapi hari ini kita mesti tahu!

Penulis akan membongkar satu persatu penyelewangan dan ketidakcekapan Lim Guan Eng sebagai Pengerusi PBA. Pokoknya, kalau di Jepun, seseorang itu akan melakukan harkiri seperti seorang pemimpin bernama Toshikatsu MATSUOKA. Kita mulakan pembongkaran dengan soalan mudah?

1. Kenapa Lim Guan Eng merujuk kepada statistik tahun 2008 yang mengatakan bahawa penggunaan air adalah sebanyak 285 liter sehari? Kenapa tidak tahun 2009 sedangkan Annual report PBA 2009 sudah diterbitkan?

Apakah Lim Guan Eng mahu menyembunyikan sesuatu?

Kemungkinan besar ya. Lim Guan Eng menyembunyikan sesuatu daripada diketahui rakyat Pulau Pinang. Dan ternyata betul. Sila rujuk statistik-statistik tahun 2007, tahun 2008 dan tahun 2009 di bawah ini

No comments:

KIRIM PESANAN ANDANama
Alamat Email
Perkara
Mesej
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]