Thursday, May 19, 2011

KITA DOAKAN AGAR TUN CEPAT SEMBUH

Dr Mahathir stabil, perlu rehat: Mukhriz


2011/05/19

MUKHRIZ keluar dari IJN selepas melawat bapanya, Tun Mahathir yang dirawat di situ, semalam.
MUKHRIZ keluar dari IJN selepas melawat bapanya, Tun Mahathir yang dirawat di situ, semalam.
KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad yang dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) pagi semalam kerana batuk kini berada dalam keadaan stabil dan dinasihatkan berehat supaya dapat pulih sepenuhnya.

Anaknya, Datuk Mukhriz Mahathir berkata doktor menasihatkan bekas Perdana Menteri itu supaya berehat secukupnya walaupun tidak mengalami sebarang masalah jantung yang serius.
"Tidak ada langsung masalah dengan jantung. Cuma batuk, maksudnya paru-paru sikit... biasanya kalau dia batuk dia perlukan rehat secukupnya di IJN," kata Timbalan Menteri Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu ketika ditemui di lobi IJN selepas melawat ayahnya.
Katanya, ayah beliau kini perlu menjalani rawatan fisioterapi seperti biasa, mengambil ubat antibiotik dan rehat yang secukupnya supaya sembuh secepat mungkin.

"Susah nak nasihatkan dia... dulu dia dah masuk gear lima, dah lama ini nak masuk gear rendah susah, tetapi apa pun dia sendiri pun tahu kesihatan dia," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata, aktiviti luaran Dr Mahathir juga dikurangkan untuk memberinya peluang berehat memandangkan keadaan kesihatannya sekarang.

"Emak saya kini berada di sisinya untuk menjaga beliau... kita juga tidak menggalakkan lawatan daripada kawan buat masa ini bagi mengelakkan daripada berlaku jangkitan," kata Mukhriz.
Dr Mahathir, 85, dimasukkan ke wad biasa pada jam 6 pagi selepas mengadu demam dan batuk sejak dua hari lalu. – BERNAMA

No comments:

KIRIM PESANAN ANDANama
Alamat Email
Perkara
Mesej
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]