Monday, January 31, 2011

INFO PRK N 27 DUN MERLIMAU : NAK TAHU CALON PEMBANGKANG?

Pembangkang bincang calon di DUN Merlimau

SHAH ALAM 30 Jan. - Pakatan pembangkang akan mengadakan perbincangan mengenai sama ada akan meletakkan calon Pas atau Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau 6 Mac ini.
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, perbincangan di peringkat pusat mengenai calon dari parti mana akan diketengahkan pada pilihan raya kecil itu akan diadakan dalam waktu terdekat.
Abdul Hadi yang ditemui pemberita selepas menyampaikan ceramah di Wacana Memperkasa Fikrah rakyat di sini hari ini berkata demikian ketika ditanya mengenai minat PKR untuk meletakkan calonnya bertanding di kawasan itu yang sebelum ini diwakili calon Pas.
Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin baru-baru ini dilaporkan berkata, meskipun secara tradisi pakatan pembangkang mengekalkan status quo, namun terdapat beberapa faktor yang menyokong PKR meletakkan calonnya untuk bertanding.
Ketika ditanya sama ada Pas telah mempunyai bayang- bayang siapakah bakal dicalonkan di Merlimau, Abdul Hadi berkata: "Merlimau, kita ada orang bukan bayang-bayang, kita ada ramai situ."
Kerusi DUN Merlimau kosong berikutan kematian penyandangnya, Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, pada Khamis lepas akibat serangan jantung.
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 26 Feb sebagai tarikh penamaan calon dan sekiranya ada pertandingan, pengundian pada 6 Mac.
Pada pilihan raya umum 2008, Mohamad Hidhir (BN) menewaskan calon Pas, Jasme Tompang dengan majoriti 2,154 undi. - BERNAMA

No comments:

KIRIM PESANAN ANDANama
Alamat Email
Perkara
Mesej
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]